22.2.2013

Jauhelihaa & bataatti-parsakaalimuusi

Ainekset: 
-Bataatti 
- Parsakaali 
- 200g Jauhelihaa 
- 2 Isoa kananmunaa 
- 2 Valkosipulin kynttä 
- Sopiva pätkä inkivääriä 
- Voita 
- Suolaa (Herbamare) 
- Valkopippuria 
- Currya 
- Kurkumaa  

Valmistus: 
Ota liha huoneenlämpöön. 
Laita isoon kattilaan vettä ja laita levylle kiehumaan. 
Pilko parsakaali ja bataatti pieneksi ja laita lävikköön kattilan päälle, aseta kansi hatuksi. 
Pilko valkosipuli ja inkivääri ja kuullota niitä pannulla voissa. Lisää jauheliha ja ruskista se, mausta. Siirrä lihat pannun toiselle puoliskolle ja riko munat "paljaalle" puolelle, härnää tökkien munia kunnes ne jähmettyvät, nyt sekoita munat ja lihat keskenään, maista ja mausta tarpeen mukaan. 
Kun lävikön herkut alkavat olemaan pehmeitä niin siirrä ne sopivaan astiaan, lisää nyrkillinen voita (itse laitoin 3x kuvassa olevan määrän) ja sopivasti suolaa ja anna muusinuijalla kyytiä kunnes höttö muuttuu muusiksi. 
 Lisää annokseen vihreitä oman maun mukaan (persilja rokkaa jokapaikassa)!


Terveellistä viikonloppua! :)
- Tapsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti