14.2.2013

Lihapata vol. 14

Ainekset:

- Mieluiten luullista riistaa, mutta tällä kerralla käytin luutonta nautaa (300g) ja possua (200g)  
- Juureksia & vihanneksia oman maun mukaan (lanttu, nauris, palsternakka, purjo, porkkana, sipulia, valkosipulia jne..) 
- Laakerinlehtiä 
- Suolaa 
- Musta- & valkopippuria (rouhetta & kokonaisia) 
- Persiljaa 
- Puolukoita 

- En liputa viljojen puolesta, mutta tykkään syödä pataruokien kanssa jälkiuuniruisleipää paksulla voikerroksella :)  

Valmistus: 

Teroita veitsi ;)
Ota lihat huoneenlämpöön 30min ennen paistoa ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi, pilko myös muut ainekset tässä vaiheessa. 
Aseta uuni valmiiksi 150C°. 
Lämmitä pannu kuumaksi. 
Paista lihat 50/50 (voi/ neitsytoliiviöljy) -seoksessa - älä kääntele lihoja kokoajan, vaan anna ensin toisen puolen paistua ruskeaksi (n. 30-90s, riippuen palojen koosta) ja käännä vasta sitten, ruskista kaikki pinnat. Tässä vaiheessa lisäsin mukaan myös sipulin, valkosipulin, purjon ja mausteet. 
Kun liha on paistunut sopivan (ei liian!) ruskeaksi, niin kaada pannun sisältö pataan, lisää vesi, kokonaiset pippurit ja laakerinlehdet. 
Sitten vain kansi päälle ja pata uuniin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten kyllä pidemmäksikin aikaa! 
Tällä välin ota puolukat astiaan sulamaan ja lisää pilkottu persilja sekaan.
 Käy välissä tekemässä hyvä treeni, aja nopeasti (mutta rajoitusten sallimia nopeuksia) kotiin, avaa ovi ja astu ruoalta tuoksuvaan kotiin ja ylläty kuin arvon herra tämän videon kohdassa 0:35-1:00!
Kasaa annos..


..ja syö itsesi vahvaksi! :)
- Tapsa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti