27.5.2013

Kevyesti glaseerattua häränhäntää & kookos-bataattilastuja

Häränhäntä on paitsi herkullista täyslihaa, myös halpaa (n. 6,50€/ kg). 
Tässä yksi helppo ohje tälle herkulle. 

Ainekset: 
- Häränhäntää 6 palaa
- Bataatti 
- Iso sipuli 
- Valkosipuli 
- Mausteet (suola, mustapippuri & sokeri) 
- Punaviinietikka 
- Puolukoita 
- Persiljaa 

Lihojen valmistus:
- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 30min ennen valmistusta 
- Laita uuni lämpiämään 175°C 
- Lämmitä pannu, lisää voita ja neitsyt oliiviöljyä (50/50), ruskista lihat joka puolelta 
- Nosta lihat pannulta, lisää suola ja mustapippuri 
- Laita lihat pataan, lisää (kuumaa) vettä niin että lihat juuri peittyvät, lisää mausteita mielesi mukaan (laakerinlehti yms..) 
- Laita pata uuniin n. 5h ajaksi, tai niin pitkäksi aikaa että liha irtoaa rustosta lähes itsellään 
- Pilko sipulit ja laita ne kuullottumaan voin kanssa kattilaan miedolle lämmölle 
- Nosta pata uunista ja siirrä sen sisältö kattilaan, lisää hieman sokeria ja keitä kastike kasaan. Kun neste alkaa vähenemään niin muista käännellä lihoja ja valele kauhalla lientä kattilan pohjalta lihojen päälle, näin saat niistä mukavan tahmeita ja maukkaita! 

Bataatin valmistus:
- Leikkaa bataatista mieleisesi kokoisia, suhteellisen ohuita lastuja 
- Siirrä lastut kulhoon, lisää iso lusikallinen kylmäpuristettua kookosrasvaa, mausta suolalla, pippurilla, paprikalla & chilillä 
- Levitä lastut pellille 
- Laita uuniin kun otat padan pois, vaihda grillivastus ja kiertoilma päälle 
- Muista käännellä ja maistella välillä 
- Bataatit ovat valmiita kun ne ovat hieman tummuneet 

Kun kaikki on valmista niin kasaa annos ja lisää oheen puolukkaa ja persiljaa.
 Lihat ruskistumassa
 Liemi reduktoitumassa
 Glaseerausta
 Valmis annos


Jos et tykkää tästä niin suosittelen soittamaan maahantuojalle, siinä tapauksessa sinussa on nimittäin luultavasti jotakin vikaa! :)
- Tapsa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti