Viime syksystä lähtien olen tehnyt suhteellisen useasti lihapataa. Lihapata on ravitsevaa, edullista (esim. tämän padan lihat maksoivat 10€ kauppahallissa), helppoa valmistaa ja erittäin hyvän makuista. Tosi harvoin teen ruokaa samalla reseptillä kahdesti, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Ruoan nimesin "Paleo" lihapadaksi sen vuoksi että nyt valloillaan olevan Paleo -buumin aikana mahdollisimman moni löytäisi myös tämän reseptin, ei ainoastaan sen helppouden vuoksi, vaan myös siksi että ihmiset käsittäisivät ettei Paleossa ole kyse mistään taikuudesta, vaan sellaisesta aidosta ravinnosta jota esim. jokaisen isovanhemmatkin kutsuisivat ruoaksi!
Ainekset:
- 750g Naudan lapaa (luullista)
- Selkäydintä
- Naudan maksaa
- Lanttu
- Porkkana
- Iso sipulin puolikas
- Salottisipuli
- 5 Valkosipulin kynttä
- Voi
- Mausteet
Valmistus:
- Ota lihat huoneenlämpöön 30-60min ennen paistoa
- Pilko kaikki ainekset valmiiksi, muista repiä irti maksan molempia pintoja päällystävä kalvo ennen sen pilkkomista
- Lämmitä uuni 150-180C°
- Ruskista lihoista kaikki pinnat kuumalla pannulla voissa ja siirrä pataan
- Käytä myös juureksia pikaisesti pannulla voissa
- Lisää pataan mieleisesi neste, itse käytin tämän reseptin mukaista teetä
- Laita pata uuniin ja anna olla vähintään 2 tuntia, mieluiten toki kauemmin
veggies
lapaa, maksaa & luuydintä..
..pilkottuna (, muista poistaa maksan molempia pintoja päällystävä kalvo ennen pilkkomista!)
lihaa ja luita
valmista pataa
Pataterveisin! :)
- Tapsa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti