14.7.2013

Sunnuntain lihatalkoot feat. tulisoosi

Ennen lihatalkoita kävin hakemassa top secret -reseptillä kasatun smuden Smoothie Studion kimuleilta <3
-
Lihatalkoiden ainekset: 
- 2kg naudan paistijauhelihaa 
- 1,5 isoa sipulia 
- 3 isoa kynnetöntä valkosipulia 
- 5 kananmunaa 
- 1 pieni pussi pippurisekoitusta + hieman mustapippuria lisäksi
- laadukasta suolaa sopivasti 
- lipstikkaa 

Tulisoosin ainekset: 
- 1,5 purkkia kaupan valkosipuli- & chili tomaattikastiketta 
- 1 naga morich -chili 
- 1 kynnetön valkosipuli 
- kourallinen basilikaa 

Resepti lihoille:
Heitä lihat, pilkotut ainekset, kananmunat ja mausteet tarpeeksi isoon astiaan ja sekoita käsin, kunnes massa on varmasti tasaista. 
Tästä määrästä tein ensin folion sisään 2kpl n.5cm halkaisijaltaan olevia pitkiä tiiviitä pötköjä, jotka laitoin uuniin 100C° 3h30min ajaksi (näistä tulee kepabia). 
Lopuista lihoista pyörittelin pieniä lihapullia, jotka paistoin sopivalla lämmöllä voissa ja neitsytoliiviöljyssä (50/50 -suhde). 
Resepti tulisoosille: 
Heittele kastike ja pilkotut ainekset kasariin ja keittele hieman nesteitä pois.
 
Kylkeen vielä mieluinen salaatti ja sitten vaan haarukka nättiin käteen ja murkinaa luukusta sisään!


Hyvää alkavaa viikkoa SINULLE! :)
- Tapsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti