19.7.2013

Tapsan tinktuurakokeilu #1

"Männyn siitepöly sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 14 muuta aminohappoa, 30 mineraalia, 15 eri vitamiinia, rasvahappoja, koentsyymejä, polysakkarideja, flavonoideja, yli 100 entsyymiä, nukleiinihappoja, lesitiiniä, kasvisteroleja ja yhteensä yli 200 aktiivista bioaktiivista ainesosaa. Lisäksi männyn siitepöly boostaa hormonitoimintaa. Kiinassa käyttöhistoria ulottuu 2000 vuoden päähän" 
- Jaakko Halmetoja
-
Kävin tuossa taannoin poimimassa männyn siitepölyä talteen ja tänään oli sopiva hetki jalostaa siitä tinktuuraa ja samalla menettää neitsyyteni em. valmistuksessa. 

Resepti koostuu seuraavista aineksista:  
- Männyn siitepölyä 
- Pari vaniljatankoa 
- Reishiä 
- 1 Naga Morich -chili 
- Pikkupullo Kiteen Kirkasta 
...
 ..ja lisäksi hieman yhyren tähären jallua 
Koko komeus sekoitetaan tiiviiseen lasiastiaan ja asetetaan pimeään ja viileään paikkaan (esim. jääkaappi) vähintään kahdeksi viikoksi, jonka aikana sitä on hyvä käännellä aika-ajoin. 

Kun aika on kypsä niin seoksesta siivilöidään höttö pois ja säilötään valmis tinktuura esim. apteekeissa myytäviin tummiin pipetillisiin lasipulloihin, joista tätä terveyttä edistävää lientä on sitten mukava annostella omavalintaiseen tyyliin.  

Raportoin tästä kokeilusta sitten syksymmällä! 


Hyvää viikonloppua just SULLE! :)
- Tapsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti