22.4.2013

Lauantain päivällinen, jälkiruoka & jälkiruoan jälkiruoka

Pääruoan ainekset: 
- Naudan sisäfilépihvi 
- Bataatti 
- Persiljaa 
- Romainesalaattia 
- Puna- & valkosipulia 
- Kirsikkatomaatteja 
- Hamppuöljyä 
- Puolikas sitruuna
- Voita 
- Mausteita (suola, musta- & rosépippuri, paprika...)

Valmistus: 
- Ota lihat huoneenlämpöön n.1h ennen valmistusta! 
- Lämmitä uuni 150°C 
- Valmista maustevoi lisäämällä itsellesi mieluisia mausteita & yrttejä voin sekaan (rosépippuri, valkosipuli jne..), kääri leivinpaperin sisään ja laita pakkaseen kovettumaan 
- Pilko bataatti ja laita lävikköön höyrystymään 
- Paista lihoja kuumalla pannulla n. 1min/ puoli voi & oliiviöljyseoksessa (50/50). Kääri lihat folioon ja aseta uuniin n. 5-10min ajaksi 
- Pilko salaattiainekset, purista sekaan sitruunan mehu ja lisää hamppuöljyä, mausta mustapippurilla ja hyppysellisellä suolaa  
- Laita pehmoiseksi kypsyneet bataattikuutiot astiaan, lisää reilulla kädellä laadukasta voita ja sopiva määrä persiljaa ja nuiji muusiksi 
- Nosta lihat uunista ja mausta vasta tässä vaiheessa (suola & mustapippuri) 

Jälkiruoan ainekset:
- Vanilja jäätelöä 
- Mustikoita 
- Laadukasta kaakaota 
- Kylmäpuristettua kookosöljyä 

Valmistus:
- Sekoita jäätelö ja mustikat 
- Sulata kaakao ja kookosöljy miedolla lämmöllä vesihauteessa 
- Kaada juokseva suklaa kylmän jäätelön päälle. Tästä tulee erittäin mukava rapea suklaakuorrute jäätelön pintaan

 Jälkiruoan jälkiruoka:

- Puolikkaan limen liha & mehu 
- Tequilaa fiiliksen mukaan 
- Soodaa 
- Jäitä

Dokailua en varsinaisesti suosittele, mutta jos dokailet niin voit samalla miettiä että juotko alkoholisoitua sokerilientä vaiko jotakin muuta.. 

Seuraavana aamuna oli mahtavaa käppäillä pitkin kotikaupunkia ja fiilistellä kevättä! Yksi aistikkaimmista hetkistä oli löytää juuri tervattu paatti - ooooh sitä tuoksua... :)


Älä murjota, nyt on kevät! :)
- Tapsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti