7.3.2013

CrossFit Open 2013, #1

Karsinnat vuoden 2013 maailman kovakuntoisimman naisen ja miehen metsästykseen ovat alkaneet. Jostakin kuulin että tämän vuotisiin karsintoihin on ilmoittautunut jo 120.000 (viime vuonna 26.000) kilpailijaa ympäri maailman. 

Ensimmäinen karsintavaihe "Open" käydään välillä 6.3.2013-7.4.2013 ja tuona aikana julkaistaan 5 lajia (1 laji/ vko). Karsimaan pääsee joko CrossFit -affiliaatin tiloissa tuomarin valvovan silmän alla, tai vaihtoehtoisesti lähettämällä kisaorganisaation sivuille omavalintaisessa paikassa suoritetun ja kriteerit täyttävän videon suorituksesta. 
Openin jälkeen jatkoon pääsee kovimmat 60 miestä, 60 naista ja 30 joukkuetta jokaisesta 17 alueesta ympäri maailman. Seuraava vaihe on nimeltään "Regionals" ja se käydään 17.5.2013-9.6.2013 välisenä aikana. Regionaleista seuraavaan vaiheeseen "Games" -nimeä kantavaan tapahtumaan Kalifornian Carsonissa sijaitsevaan Home Depot Centeriin jatkaa matkaansa n. 100 urheilijaa. Tämä on se tapahtuma jossa lopulta finaalin jälkeen 1 mies ja 1 nainen palkitaan 1.000.000 amerikan taalalla ja tittelillä "Fittest on Earth". 

No, minä en kilpaile mistään sijoista millään tasolla näissä karkeloissa, mutta haluan tehdä nämä openin karsintalajit omaksi huvikseni, treeniähän tämä on siinä missä muukin :)

Ensimmäinen laji julkaistiin viimeyönä ja se menee näin 

17 min AMRAP: 

40 x Yleisliike
30 x Tempaus 35Kg 
30 x Yleisliike 
30 x Tempaus 61,2Kg 
20 x Yleisliike 
30 x Tempaus 74,8Kg 
10 x Yleisliike 
Max toistot Tempauksia 95,3Kg 

Yleisliikkeen ala-asennossa rinta koskettaa maata ja yläasennossa tekijän molempie käsien täytyy koskettaa kohdetta joka on 15cm korkeammalla kuin mihin tekijän sormenpää käsi suoraan ylöspäin ja olkapäät korviin nostettuna yltää. 
Tempauksen tyyli on vapaa, kunhan loppuasennossa polvi-, lonkka- ja kyynärnivelet ovat ojennettuina, jalat ovat lantion alla ja paino on hallinnassa. 

Ennen treeniä tein lämmittelyjä tempaamalla 60Kg:lla ja vasen olkapääni muljahti ja piti ei-niin-kivankuuloista ääntä, säikähdin pahasti.. kuitenkin siinä muutaman minuutin kylmäpussia olkapäätä vasten pidelleenä, kovaan ääneen kiroilleena ja parinkuukauden treenitauoista mielikuvia maalailleena aloin tajuamaan että eihän olkapäähän tapahtumasta huolimatta satu lainkaan. Tämän jälkeen koitin kaikki olkapään liikeradat ja totesin etteihän siinä mitään ikävää tunnu. Pari testitempausta kevyellä painolla ja karsintalajin kimppuun.. 
 Taktikoin niin että lähdin liikenteeseen ilman kenkiä, jotta yleisliikkeet sujuisivat helpommin..
..35Kg tempaus ei kenkiä kaipaa..
..täytyy myöntää että jo 40 yleisliikettä laittoi sen verran puuskuttamaan että etukäteen suunnittelemani 10 toiston sijaan teinkin nämä 35Kg:n tempaukset viiden sarjoissa..
 ..70 yleisliikettä ja 30 tempausta takana laitoin kengät jalkoihin ja vaihdoin painot tankoon..
 ..myös nämä 61,2Kg tempaukset tein raakana ja ne sitten alkoivatkin olemaan jo "pienen" taistelun takana..
..'lantio räjähtävästi eteen, olankohautus, kädet henkariin kyynärpäiden johdolla, räväkästi alle ja vartalon ojennus'!
Meikäläisen tuloskortti 
= 116 toistoa. Olen tyytyväinen suoritukseeni! :)


Tässä linkki minun kisaprofiiliin ja tässä meidän salin profiiliin. 


Ensi kertaan! :) 
- Tapsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti