6.3.2013

Verenluovutus

Tänään oli taas nesteenvaihdon aika!
  
Itse en ole kovin aktiivinen verenluovuttaja, mutta aina silloin tällöin käyn kantamassa korteni kekoon.

Miksi käyn? 

Ikinä en ole joutunut leikkauspöydälle (kopkop*), mutta jos joskus joudun, niin olisi tosi kiva tarpeen mukaan saada jonkun luovuttaneen verta oman menetetyn veren tilalle. Tämä ajatus saa minut menemään piikitettäväksi aika-ajoin ja toivon että sinäkin menisit. 
 Uudet neulat ja pussit imasivat veren hieman edeltäjiään nopeammin - hieman yli 5min ja pussissa oli 450ml AB+ verta (tähän ryhmään kuuluu 7% suomen kansalaisista). 


"Potilaiden veriryhmäjakauma on suunnilleen sama kuin luovuttajien veriryhmäjakauma. Joskus luullaan, että harvinaisten veriryhmien luovuttajia tarvitaan erityisen paljon verrattuna yleisempien veriryhmien luovuttajiin. Tosiasiassa luovuttajan veriryhmällä ei ole merkitystä siihen, miten usein hänen tulisi käydä luovuttamassa. Toivommekin, että kaikkien veriryhmien luovuttajat olisivat yhtä aktiivisia. Sairaalat tilaavat eniten yleisimpien veriryhmien verivalmisteita."
(http://www.veripalvelu.fi/www/1275)


Verenluovutuksen jälkeen tykkään tehdä Maria Lönnqvistin reseptiä mukailevan juoman 

Alla kohta 9. Marian artikkelista "10 syytä nauttia Chlorellajuomaa"

"Kun teet chlorellajuoman kookosveteen ja nautit sen, saat uudistetua veresi, huippua eikö? Verestämme 55% on veriplasmaa ja 45% hemoglobiinia. Kookosvesi on käytännössä identtistä ihmisen veriplasman kanssa ja toisessa maailmansodassa kookoksen nestettä käytettiin veriplasman korvikkeena verta menettäneille haavoittuneille. Klorofylli on lähes identtistä veren hemoglobiinin kanssa, klorofyllissä vain keskusatomina on magnesium, kun taas hemoglobiinissa se on rauta"

Tämä juoma on kaiken lisäksi raikkaan hyvänmakuinen! 

Minun resepti 
Blendaa:  
- 0,5l Kylmää kookosvettä 
- 1 Luomuappelsiini 
- 0,5 Sitruuna
- 4 rkl Chlorellaa 
- 1tl laadukasta suolaa 



Raikasta on! :)
- Tapsa

-----

Alla muutama linkki:


Veripalvelun sivuilta lisää tietoa

2 kommenttia:

  1. Tämäpä täytyy tehdä heti, kun takasin luovutuksesta selviää, just oikeat aineekin löytyy!

    VastaaPoista