15.1.2013

Kaakaorakkautta


On jo vuosi 2013 ja jos raakakaakaotuotteet eivät vieläkään kuulu ruokavalioosi, niin NYT viimeistään kannattaa tehdä muutos asian suhteen! 

"Mutta eikö suklaa ole epäterveellistä?"
No kyllähän se kaupan kuumennettu-jatkettu-maitojauheella pilattu-lisäaineillakyllästetty-mukasuklaa aiheuttaa vaikka minkälaisia reaktioita ihmisen kropassa. Raakasuklaan aiheuttamat reaktiot tosin ovat aivan eri luokkaa.. Tässä joitakin syitä miksi ehkä sinunkin kannattaisi tutustua tähän ehkäpä maailman parhaan makuisen hedelmän sisällä kasvavan pavun saloihin: 

"Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie raa'an kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Kaakaon sisältämät antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) ehkäisevät erityisesti huonon LDL- kolesterolin hapettumista. Tämä suojelee kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta. Polyfenoleilla on myös verta tihentäviä ominaisuuksia, jotka ehkäisevät meitä sydänkohtauksilta. Kaakaon antioksidanttipitoisuutta kuvaa hyvin se, että raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä.

Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme." 
(Lähde: Suomen suklaakultapoika J. Halmetojan 'Superfoodit.com' -sivusto) 


Lähes vuosi sitten kävin "Bali Pulina" -nimisellä farmilla Balin saarella Indonesiassa. Siellä kasvoi monenmoisia hedelmiä, yrttejä, kahvia ja vaikka mitä. Omalla asteikolla jopa maailman kallein kahvi "Kopi Luwak" jäi silti kakkoseksi kaakaolle. 
Oh joy!! Ihka oikea kaakaopuu!  
Meidän opas oli niin kiva tyttö että hän antoi minulle mukaan 3 kaakaohedelmää kun huomasi että olen aivan innosta piukeena!  
Mukaan tarttui myös yrttejä, heidän tekemää kaakaota, kaakaojauhetta, kahvimarjoja & -papuja, gingseng -hunajaa ja vaniljatankoja.  
Puukko terävänä elämäni ensimmäisen kaakaohedelmän kimppuun.. 
..pieni viilto hedelmän ympäri ja varovasti puristellen kuori auki.. 
..kuoren puolikkaat varovasti erilleen ja sisältä löytyy huikean näköinen terttu.. 
..joissa pähkinöitä päällystää omasta mielestäni maailman parhaan makuinen hedelmäliha.. 
..ilmeestäkin ehkä huomaa että raikasta oli! :D 
Kun olin imeskellyt hedelmälihan papujen päältä pois, niin laitoin ne sellaisenaan likoamaan veteen n.30 min ajaksi. Sen jälkeen kuorin lihan jämät pois kynsilläni.. 
..jonka jälkeen minulla oli maailman tuoreimpia kaakaopapuja kipossa :) 
<3 


Tämänpäiväinen suklaa: 

- Mustikoita
- Luomuhunajaa
- Lucumaa
- Vuorisuolaa 
- Kardemummaa 

Laita kattilaan hieman vettä ja aseta se levylle erittäin miedolle lämmölle. Kattilan päälle laita metallinen leivontakulho. Rouhi veitsellä kaakaomassaa mahdollisimman sileäksi ja laita veistelty massa kulhoon, sekoittele hiljalleen kunnes massa on juoksevaa suklaata, varo kuitenkin ettei lämpötila ylitä 40C° (etteivät kaakaon arvokkaat ravinteet tuhoudu), lisää sekaan kaakaojauhe, sekoita. Lisää kookosrasva, sekoita. Lisää loput ainekset, sekoita. Maistele massaa, sillä massan kovetuttua suklaaksi maku tulee olemaan sama kuin tässä kohdin. Hienosäädä maku, kaada massa mieleiseesi astiaan tai konvehtimuotteihin ja siirrä pakkaseen tai jääkaappiin kiinteytymään hetkeksi. Pakkaskylmät marjat on muuten hyvä lisätä viimeisenä, se auttaa massaa kiinteytymään nopeammin ja näin ollen pääset maistamaan tekelettäsi nopeammin! :) 

Nauti suklaasta ja jaa sitä myös muille! 

<3

4 kommenttia:

  1. Suklaata:P mun kämäne aamupala tattari tuorepuuro tuntuu niin laimeelle ku näki noi hergut!!!

    VastaaPoista
  2. Aloin just seuraamaan sun blogia. Raakakaakaon hehkuttamista jatkettakoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Tervetuloa! Toivottavasti löytyy jotakin mukaan viemistä!

      Poista