25.1.2013

Perjantai-illan huumaa

Päätin lähteä mukavan päivän hatuksi mummokävellen a.k.a peruskestävyysvauhdilla salille tekemään lihashuoltoa. Perille päästyäni innostuin kuitenkin tekemään muutamia yksittäisiä harjoitteita "ihan vain alkulämmittelyiden viimeistelyksi": 
- pään kierto 10Kg levypainolla 2x10+10 
- 1 käden raakatempaus 25Kg käsipainolla 3 x 3+3
 - 1 käden raakatempaus tangolla 2x 2+2 x20Kg, 2x 2+2 x30Kg, 2x 2+2 x35Kg, 2x 2+2 x40Kg  
- turkkilainen ylösnousu 5x 2+2 x24Kg 

Alla kaksi kuvaa yhden käden raakatempauksesta (tangossa 40Kg).  
Veto loppuun saakka.. 
..ja tässä loppuasento (paitsi tällä kaverilla, joka tekee raakatempauksen lisäksi vielä valakyykyn ja turkkilaisen ylösnousun 45Kg tangossa) - taidan itsekin koittaa seuraavalla kerralla, edes pelkän tangon kanssa.. :) 

Lopuksi sitten itse päivän aiheeseen eli lihashuoltoon. Tällä kerralla keskityin huoltamaan itseäni vyötärön alapuolelta. Kaveri auttoi lonkan nivelkapselin mobilisoinnin kanssa (kiitos Antti!) ja itse hieroin jalkapohjia pitkään ja hartaasti lacrossepallon päällä seisten ja pyöritellen ja sitten vielä reisiä ja pohkeita foam rollerilla (jota muuten kyllä suosittelen rajusti vaikka aivan jokaiselle)! Taas löytyi monta kipeää kohtaa lihaksista ja niiden myötä muutama uusi irvistys pojan naamasta. 
Sitten jolkotellen takasin kämpille ja pannu kuumaksi!
 Ainekset: 
- 400g naudanlihasuikaletta
- puolikas punainen paprika
- puolikas iso sipuli  
- valkosipuli (2 kynttä) 
- inkivääriä peukalon kokoinen pala 
- cashew pähkinöitä  
- kookosmaitoa 1 tölkki  
- sitruunaa 
- puoli punttia korianteria 
- puolikas bhut jolokia -chili
 Paista silputtuja aineksia miedolla lämmöllä vaikkapa neitsytoliiviöljyssä, siirrä sivuun. Paahda pähkinät, siirrä sivuun. Paista lihat kuumalla pannulla voi/ neitsytoliiviöljy -seoksessa (50/ 50), mausta (suola, musta- & valkopippuri, curry), tuo lämpö takaisin miedolle, lisää aiemmin sivuun laitetut ainekset, kookosmaito ja vielä hivenen lisää korianteria - anna muhia vielä hetki..
 ..annostele lautaselle, purista sitruunasta hieman mehua ja nauti!
Puski muuten sen verran hikeä tuo puolikas Bhut Jolokia, että oli laitettava pyyhe päähän ehkäisemään hien valuminen ruokakuppiin, niin ja ennätystenkirjaan olisin päässyt aivan varmasti tuolla hikoilulla (onneksi en kuitenkaan kokenut samanlaista kärsimystä kuin ylemmän videon eläkeläinen)! 


Hyvää viikonloppua! :) 
- Tapsa

2 kommenttia:

  1. Tapsa jos sää kaipaat täältä Helsinskin suunnalta referenssi/harjoituskohdetta, niin mää olen noin kuukauden päästä ilman tavoitetta ja putoilen taas ihan tyhjänpäällen Finlandiahiihdon jälkeen. :D
    Ei vaan - ihana seurata sitä, miten ihmset enemmän tai vähemmän alkaa heräämän siihen itsensä hvyinvointiin, kun maaginen 30 on lähellä (ehkä mennyt, ehkä tulossa).
    VastaaPoista

    VastaaPoista
  2. Moikka Tuuli! :)

    Kyllä tässä tosiaankin pian jo valveilla ollaan! ;)

    VastaaPoista