11.1.2013

Koulutien turvaa munakas & spirulina

Tänään koulussa oli aiheena 'Liikkujan ravitsemus'. Oma tieto tällä hetkellä on että lähes kaikki näistä suomen PT -kouluista opettavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimia virallisia ravitsemussuosituksia. Edelliseen sen enempää tässä postauksessa kantaa ottamatta aion vain postata seuraavat ravinteet joilla minä tänään aloitin päiväni, mutta joita ei (ainakaan tänään) fläppitaululla erikseen kehuttu:

Naudanlihamunakas:
- 3 munaa 
- 1 iso tomaatti
- puolikas paprika 
- persiljaa 
- suolaa 
- valkopippuria 
- voita (paistoon)


Spirulinavirnistys!

KEEP ON ROCKING!
:) 


PS. 

Kehonkoostumusmittaus Varalan testaus- ja kuntotutkimusasemalla, 
ensiviikon torstaina (17.1.2013) klo 9.00. 

Kehonkoostumusmittaus on erittäin hyvä työkalu oman fyysisen koostumuksen selvittämiseen ja myös harjoitteluohjelman laatimisen avustamiseksi. Itse Personal Trainerina toivon että jokainen asiakkaani käy yhteistyön aluksi kyseisessä testissä, jotta saadaan dataa paperille että mikä on ollut tilanne lähtötilanteessa. Testi näyttää erittäin laajasti kehosi koostumuksen, mahdolliset lihas-epätasapainot jne. Nämä ovat monissa tapauksissa erittäin hyödyllisiä tietoja harjoitusohjelmaa suunniteltaessa. Testattavana on myös hyvä käydä sykleittäin, esimerkiksi 3-6kk:n välein, jotta nähdään että minkälaisia tuloksia on saavutettu nodatetuilla treeni- ja ruokavaliotottumuksilla. 

Mukaan mahtuu vielä 6 nopeiten minulle ilmoittautunutta henkilöä (ilmoittautumiset tapsantapsa at gmail.com). 

TesKun suorittaman kehonkoostumusmittauksen hinta on normaalisti 25€/ hlö, mutta me saamme ryhmäalennuksen, jolloin hinta on 20€/ hlö.
Maksamme käteisellä ja mieluiten tasarahalla! 

- Tapsa :)


10 kommenttia:

  1. :D puuttuu kato toi täysjyvä ja rasvaton maitorahka!!! Niillä ois herunu papukaija merkkikin!!

    VastaaPoista
  2. Jep, leipää sen 4-6 siivua/ pvä ja litra tehtaan läpi mennyttä kevytmaitoa päälle.. koska "kaikkien ihmisten nyt vaan täytyy juoda toisen nisäkkään maitoa"! ;)

    VastaaPoista
  3. korostettasko vielä kasvavien Sydäninfarkti ja syöpä tilastojen kunniaksi RASVATONTA maitoa :D

    VastaaPoista
  4. Munasta puhuttiin Tapsa ;)!

    Evelynille että itseasiassa kysäsin aiheesta kevyt maito vs. rasvaton maito, koska mulle on joskus suositeltu nimenomaa kevyt maitoa tai ykköstä rasvattoman sijaan by PT. Rasvatonta suositeltiin tän päivän koulutuksessa.

    VastaaPoista
  5. Niin puhuttiinkin, mutta ei erityisemmin kehuttu.
    Sitähän me täällä Katja juuri naureskellaankin, tuota "maitoa"..

    VastaaPoista
  6. Juu mää tiedät, mä en vaan halua kun ite oon maitokissa :)

    Mut oikeesti, mä luulen että tässä kohtaa on tavotteena saada ns. peruskuviot kuntoon kun siitä on varmasti suurimmalla osalla tulevista asiakkaista kyse. En tiedä sitten jatkosta (siis siinä hmm, ravintokoulutus-putkessa?) perehdyttäisiinkö siellä enemmän noihin sun yllämainittuihin ruokiin. Mua ainakin kiinnostaa ne! Harmi, ettei kaikkea voi opetella yhtäaikaa (ja käydä duunissa, ohjata, tehdä kakkostyötä ja ja ja - joo priorisointia).

    Mulle jäi munasta se kuva että suurimmalle osalle se toimii ok:sti, mutta jos on muutenkin taipumusta korkeeseen kolesteroliin (n. 20% suomalaisista jos oikein sain) niin sit sitä ei suositeltu enempää kun 2/viikko.

    VastaaPoista
  7. Mitä enemmän maitorasvoja sitä vähemmän sydäninfarkteja. Väittävät tuolla ruottin puolella enemmän asiaa tutkineet. on ilmeisesti ihan tieteellistä faktaa siitä, että rasvaton maito aiheuttaa naisilla hedelmättömyyttä ja nuorilla aknea...ja rasvat ilmeisesti ehkäsis syöpää ja diapetestä ja ja ja. Itse oon sitä mieltä, että mitä käsittelemättömämpää on kaikki sen parempi! Ja tuo rasvaton maito on hyvin hyvin kaukana siitä:) Se on joku monista oudoista suomalaisista ruokinta ohjeista tarjota sitä rasvatonta ykkösenä! Varmaan yhtä hyvä kuin syöttää lehmälle soijaa ruohon sijaan :D

    VastaaPoista
  8. Rasvaton maito ei mahdu samaan lauseeseen sanan luonnollinen kanssa, ei mitenkään.

    VastaaPoista
  9. Tässä Katjalle iltalukemista: http://ollisintegrallife.com/2012/07/24/maitotuotteiden-laatuerot-seka-maidon-aiheuttamat-terveydelliset-ongelmat-analyysi-evolutionaarisesta-nakokulmasta/

    VastaaPoista
  10. Kiitos molemmille :) Katja on illan torkku ja nukahti, mutta kyllä mää luen ton tänä iltana!

    maito <3

    VastaaPoista